Українська правда

Мудрика продають в Арсенал, Лунін помиляється, а Миколенко зміцнює позиції: як там наші зіграли

Максим Салівон — 11 квітня, 16:11
Мудрика продають в Арсенал, Лунін помиляється, а Миколенко зміцнює позиції: як там наші зіграли

Сезон у європейських чемпіонатах вийшов на фінішну пряму. Команди відчайдушно намагаються зберегти завойовані раніше, чи усіляко покращити, позиції в провідних національних чемпіонатах Старого Світу. Невід'ємною часткою своїх команд є й найкращі футболісти з українським паспортом. Зібрали найважливіше за тиждень про наших легіонерів.

Анатолій Трубін

Колишній голкіпер Шахтаря провів у складі своєї команди ключовий поєдинок у національному чемпіонаті. В 28 турі Примейри відбулося лісабонське дербі. Й Бенфіка Трубіна матч, по суті, за чемпіонство, Спортингу програла (1:2).

Анатолій вийшов у стартовому складі своєї команди та відіграв увесь матч. Незважаючи на те, що в пасиві голкіпера очевидних помилок не було, статистичні портали гру Трубіна високо не оцінили. Від SofaScore він отримав 6,3, від WhoScored — 5,9. Разом із двома іншими футболістами Бенфіки він отримав найгірший бал на дві команди. Загалом із початку сезону Анатолій провів 42 матчі в усіх турнірах.

Віталій Миколенко

Ексгравець київського Динамо провів черговий повний матч у складі Евертона. Суперником "ірисок" був Бернлі, й команда Миколенка з суперником впоралася (1:0). Світлина з футболістом збірної України в матчі з "кларетовими" пізніше з'явилася в соцмережі.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Vitalii Mykolenko (@mikola_16)

Віталій відіграв матч якісно. А тому й отримав від статистичних порталів одну з найвищих оцінок серед усіх футболістів, які брали участь у матчі — 7,4 від SofaScore та 7,5 від WhoScored. З початку сезону Миколенко зіграв 31 матч у всіх турнірах та забив 2 голи, і ще раз довів, що є одним із кращих лівих беків АПЛ.

Михайло Мудрик

Команда ексфутболіста Шахтаря в гостях зіграла проти Шеффілд Юнайтед у черговому турі АПЛ. Поєдинок завершився внічию (2:2), а Михайло вийшов з лави запасних на 82 хвилині.

За 17, із урахуванням доданого часу, проведених на полі хвилин, Михайло торкнувся м’яча лічені рази. То ж не дивно, що високих балів за свою гру він не отримав. Портал SofaScore поставив Мудрику 6,5, в WhoScored були ще більш категоричними — 5,9.

Тим часом Мудрик залишається гравцем, який отримує багато уваги з боку колишніх футболістів. Знову заговорив Вільям Галлас. В коментарі Mirror ексвиконавець Челсі та Арсенала підкреслив, що все ще при своїй думці — Михайло стане гарним підсиленням для "канонірів".

"Я пам’ятаю, що сказав Петі. Мудрик у майбутньому може перейти в Арсенал, адже він з тих гравців, які до вподоби Артеті. Він може стати доброю знахідкою для "канонірів", адже має відмінну швидкість.

Ще до моменту, коли він підписав угоду з Челсі, "каноніри" майже його купили, і цього не варто забувати. Якось я вже казав, що Арсенал стане чемпіоном у наступному сезоні, а не в цьому, і якщо вони зможуть підписати Мудрика, такий трансфер дійсно може допомогти", — вважає Галлас.

З початку сезону Мудрик зіграв 33 матчі, забив 6 голів та віддав 2 результативні передачі у всіх змаганнях.

Ілля Забарний

Захисник іншого клубу АПЛ Борнмута вчергове відіграв усі 90 з гаком хвилин у черговому поєдинку "вишеньок". Команда Забарного на виїзді програла 1:2 Лутону.

Це був не той матч, який для Іллі може вважатися успішним. Провідні статистичні портали назвали Забарного найгіршим футболістом матчу, бо ж оцінки 5,6 від WhoScored та 6,1 від SofaScore говорять самі за себе.

Олександр Зінченко

Команда колишнього футболіста Манчестер Сіті протистояла Брайтону. Зінченко зіграв 72 хвилини, а лондонський клуб переміг 3:0. Втім, записати гру з "чайками" собі в актив Олександр аж ніяк не може. Це був не найкращий матч у виконанні Зінченка. Олександр отримав від WhoScored — 6,6, а від SofaScore 6,7.

В останньому матчі Арсеналу Зінченко взяв участь у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. "Каноніри" протистояли Баварії (2:2), а Олександр з'явився на полі по перерві.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Alex Zinchenko (@zinchenko)

SofaScore і Whoscored зусилля Зінченка оцінили балами 6,8 і 6,5 відповідно. Таким чином, із початку сезону Олександр провів уже 32 матчі, забив 1 гол та віддав 2 результативні передачі.

Єгор Ярмолюк

Черговий матч провів і наймолодший українець в АПЛ. Єгор вийшов на 81-й хвилині гри з Астон Віллою, а команди порадували глядачів високою результативністю (3:3). Ярмолюк отримав за матч середні бали — 6,1 від WhoScored та 6,6 від SofaScore.

20-річний півзахисник потрохи завойовує позиції в складі "бджіл". Це був 6 поспіль в АПЛ, і 24 загалом матч Ярмолюка в усіх турнірах із початку сезону.

Андрій Лунін

Напередодні Реал зіграв із Манчестер Сіті в Лізі чемпіонів, а український голкіпер очікувано з'явився на полі з перших хвилин. Та перед важливою зустріччю в найбільш престижному єврокубку Андрій провів час із сім'єю, й поділився зворушливими світлинами в соцмережі.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Andrii_Lunin (@lunin_andrey)

В матчі чвертьфіналу найбільш престижного єврокубку Лунін пропустив тричі й помилився в епізоді з першим голом у ворота "вершкових". SofaScore і Whoscored зусилля Андрія оцінили балами 6,0 і 5,5 відповідно.

Провідне мадридське ЗМІ Marca повз виступ Луніна теж не пройшло.

"Для нього матч розпочався із неприємного пропущеного м'яча, після такого удару, з якого пропускати вельми неприємно. Сілва зумів підловити Луніна, коли виконав штрафний удар, який насправді не ніс прямої загрози. Воротар вирішив для себе, що відбудеться неодмінно саме подача, й тому в стінці був лише Вінісіус. Власне, добре захищеною виглядала дальня стійка, й це ще одна ознака того, що Лунін твердо думав про виконання саме подачі. А тому це була дійсно велика помилка голкіпера — як у оцінці епізоду, так і у самій реакції.

Однак ті, хто очікував, що ця хиба стане для Луніна серйозним тягарем, помилився. Жодних ознак, що це мало якийсь вплив на голкіпера, ми не побачили. Навпаки — Луніну вдався класний сейв, коли він не дозволив відзначитися Голанду. Також для Луніна не став проблемою удар Бернарду Сілви на 60-й хвилині…", – підкреслили у виданні.

Андрій зіграв за Реал 25 матчів із початку сезону.

Андрій Лунін Арсенал (Лондон) Бенфіка Борнмут Брентфорд Евертон Ілля Забарний Олександр Зінченко Віталій Миколенко Реал Мадрид Анатолій Трубін Челсі Михайло Мудрик Єгор Ярмолюк