Українська правда

Багатскіс назвав головні фактори виходу збірної України на Євробаскет з першого місця

Віктор Слюсаренко — 23 лютого 2021, 09:25
Багатскіс назвав головні фактори виходу збірної України на Євробаскет з першого місця

На Євробаскет-2022 у складі збірної України можлива поява нових гравців.

Про це розповів наставник команди Айнарс Багатскіс.

"Дисципліна і бажання - два ключові чинники. Не буду коментувати різницю в рахунку. Я радий за команду. Це найпопулярніший вираз в лексиконі тренерів. Всі 40 хвилин були сфокусовані. Виконували настанови. Угорці двічі грали матчі два дні поспіль, але це не наша проблема. Якщо команда завжди сконцентрована, то буде результат. Робота завжди окупається. Перемогли з потрібною різницею, добре грали в захисті, з цього розвивався напад. Важка кваліфікація для мене як для тренера. Багато хороших команд не пройшли відбір. Ми завоювали путівку ще до цього бабблу. Це успіх.

У нас щось подібне до зміни покоління в збірній. Прийшли нові гравці. Після призначення на посаду головного тренера я говорив про важливість включення нових виконавців до складу на лавку. У кожному матчі були нові обличчя. Це велика вигода. І велика пригода. Ми виконали головне завдання - вийшли на Євробаскет. Причому з першого місця. Було непросто, але мені сподобалася ця подорож.

Чи будуть нові гравці на Євробаскеті? Можливо. Чому ні? Я не забігаю так далеко. Потрібно переосмислити цю перемогу. Хлопцям у роздягальні, особливо представникам чемпіонату України, бажаю здоров'я і удачі. Це найголовніше. Всі інші речі ми можемо придбати. Не можна грати ідеально в кожному матчі. Іноді співпаде так, що все йде в твою сторону. Іноді ти граєш добре, але суперник краще.", - сказав Багатскіс.

Нагадаємо, збірна України розгромила Угорщину та вийшла на Євробаскет-2022.

Багатскіс