Головне

Віце-президенту IBU погрожували російські чиновники

05.12.2018 17:53 2060 0
Віце-президенту IBU погрожували російські чиновники

Джерело - Xsport.

Віце-президент Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Іржі Гамза повідомив про погрози на свою адресу з боку російських чиновників.

Про це повідомляє Xsport.

Функціонер заявив, що загрози пов'язані з його позицією щодо розслідування про застосування допінгу в російському спорті.

Гамза неодноразово називав заходи союзу біатлоністів щодо розв'язання проблеми допінгу недостатніми і вимагав не допускати Росію до змагань. Зокрема, Гамза критикував президента союзу Андерса Бессеберга, якого ЗМІ підозрюють в отриманні хабара за приховування позитивних допінг-проб російських біатлоністів.

Зараз Міжнародний союз біатлоністів розслідує вживання допінгу чотирма російськими спортсменами. Справу завели на підставі допінг-проб, узятих в період з 2012 до 2015 рік.

Згідно з незалежною доповіддю Всесвітнього антидопінгового агентства, під час Олімпіади в Сочі в Росії діяла система щодо державної підтримки допінгу. У грудні 2017 року Міжнародний олімпійський комітет відсторонив збірну Росії від участі в зимовій Олімпіаді-2018 у Південній Кореї.

Російським спортсменам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили змагатися під нейтральним прапором. Кремль визнав провал російської антидопінгової системи, але участь чиновників і спецслужб у підміні проб влада заперечує.

Нагадаємо, WADA відновила в правах РУСАДА, але з можливістю повторного відсторонення.

Тим часом чоловічу індивідуальну гонку перенесли через туман.

Коментарі ()