Українська правда

У Полтаві відбудеться унікальний нічний забіг

Valeriy Ruchka — 26 вересня 2019, 14:44
У Полтаві відбудеться унікальний нічний забіг

Забіг Полтавська ніч відбудеться втретє. Це унікальне дійство, котре поєднає між собою дух історії старої Полтави, спорт, романтику вересневої ночі, світло та музику.

На нічний старт у Полтаві, що відбудеться 28 вересня, приїдуть учасники з усієї області: Полтава, Великі Сорочинці, Решетилівка, Хорол, Кременчук, Лубни, Кобеляки, Горішні Плавні, Зіньків, Білоцерківка, Михайлівка, Стасі. Також до заходу долучаться бігуни і з інших куточків України - Одеси, Києва, Харкова, Рівного, Варви. Місто Кропивницький представлять п’ятеро спортсменів з KroRunClub. Клуб кілька років тому об’єднав любителів бігу і тепер вони дружньою командою відвідують забіги в різних містах. Цього разу кропивничани прямують до Полтави, щоб побігати вночі та поповнити свою колекцію медалей.

Про Полтавську ніч знають навіть у невеличких містах, де немає бігових спільнот. Зокрема, цьогоріч на забіг зареєструвався Аскеров Камран із м. Малин (Житомирська обл.).

- Про старт дізнався з Гуглу, коли шукав забіги в Україні. Спочатку побачив фото з "Полтавської ночі", потім переглянув відео в Ютубі. Мене підкорила атмосфера заходу і гарна медаль. Довго не роздумуючи, зареєструвався на дистанцію 5 км. Це буде мій перший офіційний старт, - розповів 21-річний Аскеров Камран! - Займатися бігом почав лише навесні, тому планую бігти в задоволення, а не на результат.

Дистанції:

10 км, ліміт подолання дистанції – 1,5 години;

5 км, ліміт подолання дистанції – 45 хвилин.

Для учасників змагання передбачені роздягальні, камери схову, точка з питною водою, туалети. У стартовому містечку відбудеться фаєр-шоу напередодні старту. Музичний супровід протягом усього заходу від DJ Artem Blizzard. А після фінішу на гостей свята чекає виступ кавер-гурту "Band`a", а фінішерів – ще й пригощання лимонадом і печивом.

Результати подолання дистанції будуть зафіксовані за допомогою сучасної чіпової системи. Нагородження грошовими преміями та подарунками від партнерів відбудеться на обох дистанціях (5 та 10 км) серед жінок та чоловіків (1-3 місця), а також визначать найшвидших у командному заліку (1-3 місця).

Реєстрація триває до 27 вересня включно на сайті https://vseprobegi.org/ru/race/1045