Українська правда

Динамо - Брюгге: анонс і прогноз матчу Ліги чемпіонів

Андрій Твердохліб — 13 серпня 2019, 06:48
Динамо - Брюгге: анонс і прогноз матчу Ліги чемпіонів

Динамо (Київ, Україна) - Брюгге (Брюгге, Бельгія)

Ліга Чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд, матч-відповідь (перший матч 0:1)
Київ (Україна), стадіон НСК Олімпійський
13 серпня, 20:30
Трансляція - 2+2. Текстова трансляція на Чемпіоні.
Головний арбітр - Іван Бебек (Хорватія)
Асистенти арбітра – Горан Патакі, Боян Зобеніца (обидва - Хорватія)
Четвертий арбітр - Маріо Зебец (Хорватія)
Київське Динамо продовжить свій еврокубковий шлях у сезоні 2019/20 матчем-відповіддю 3 кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти Брюгге.
Як відомо, перша гра завершилася мінімальною, але дуже комфортною перемогою більгійського клубу. Тому, завдання перед підопічними Хацкевича досить складне.
За час, який минув від першого матчу, Динамо у національній першості поступилося донецькому Шахтарю, як за рахунком так і за грою. Найтривожнішим для уболівальників синьо-білих є погана форма лідерів команди Віктора Циганкова та Беньяміна Вербича. З приємного можна відзначити лише дебютний гол за київський гранд Жерсона Родрігеса у ворота гірників.
Проблемою для тренерського штабу Динамо є й те, що головний тренер ніяк не може визначитися з оптимальним складом. Проводячи постійну ротацію в різних ланках поля, білоруський спеціаліст так і не визначився хто ж складе кістяк колективу на початку нового сезону.
Слід зазначити, що в останньому турі чемпіонату УПЛ Динамо грало оптимальним складом, що також не додає оптимізму - може датися в знаки втома. Та й загалом на початку сезону динамівці виглядають досить слабко функціонально, що є більш ніж дивно.
Лазарет Динамо майже пустий, під питанням участь у грі півзахисника Віталія Буяльського, який пропустив гру проти Шахтаря. А Мікаель Дуелунд відновлюється після травми.
На відміну від Динамо, Брюгге здобув впевнену перемогу в останньому турі Ліги Жупіле, здолавши на виїзді Остенде - 2:0. Головний тренер Брюгге Філіп Клеман мав можливість дати відпочинок кільком провідним гравцям. Серед основної обійми бельгійського клубу травмованих немає і Брюгге прибув до столиці України найоптимальнішим складом.
Орієнтовні склади:

Брюгге: Міньйоле, Лоуренсо, Мітрович, Делі, Соболь, Рітс, Вормер, Деніс, Тау, Ванакен, Окереке.

Динамо: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Шепелєв, Сидорчук, Гармаш, Циганков, Родрігес, Соль.

Пряма мова:

Олександр Хацкевич (головний тренер Динамо): "Завтра - кубковий поєдинок. Психологічно ми готові, футболістам необхідно викинути все з голови і зосередитися на "Брюгге". Це вже шостий матч за короткий проміжок часу. Ми повинні проявити характер і силу волі, інакше перемогти буде складно."

Віктор Циганков (півзахисник Динамо): "Я знаю, що завтра в нас єдиний шанс пройти у плей-оф. Я впевнений, що завтра буде зовсім інший настрій. У мене був час обдумати свою гру після матчу із Шахтарем, що виходило, що ні. Впевнений, що завтра буде зовсім інший настрій і ви побачите зовсім іншу команду".

Філіп Клеман (головний тренер Брюгге): "У першому матчі в першому таймі грав топ-клуб Брюгге, а в другому - Брюгге-середнячок. Завтра ми знову спробуємо досягти топ-рівня. Ми будемо контратакувати і постараємося забити. На відбій грати не збираємося. Наше головне завдання - пройти в наступний раунд"

Футбол 1 онлайн - дивитися пряму трансляцію

Цікаві факти:

  • Перша гра між Динамо та Брюгге стала першої в історії між командами
  • Динамо 8 разів грало з представниками Бельгії у єврокубках. В активі киян лише 3 перемоги при 6 поразках. Різниця м'ячів 15:17
  • У єврокубках кияни 4 рази грали з більгійськими командами вдома. 2 перемоги та стільки ж поразок
  • У Лізі чемпіонів проти представників Бельгії кияни провели 5 матчів. 3 перемоги проти 2 поразок
  • Найбільша перемога Динамо над більгійцями - 4:0 (Ліга чемпіонів 2000/01 у Києві з Андерлехтом)
  • Найбільша поразка киян у єврокубках проти представників белгійської першості - 3:0 (Кубок УЄФА 1992/93 у Києві проти Андерлехта)
  • Головний арбітр матчу Іван Бебек уже перетинався з киянами. У Лізі Європи 2018/19 хорват обслуговував гру Динамо - Астана (2:2)
Прогноз Чемпіона: 1:1
Нагадаємо, після гри Динамо - Шахтар у прес-службі гірників пожартували зі смерті мами нападника Динамо.
Брюгге Динамо Київ Ліга чемпіонів