Українська правда

Венедіктова: Справа Ярославського на моєму особистому контролі

— 11 лютого 2022, 09:49
Венедіктова: Справа Ярославського на моєму особистому контролі

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова взяла під контроль справу щодо ДТП за участю кортежа власника Металіста Олександра Ярославського.

Про це Венедіктова написала у своєму Фейсбуці.

"1. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням буде здійснювати Офіс Генерального прокурора. Відповідна постанова вже в процесі підготовки. 2. Людина, яка зізналася в скоєнні злочину, за спільною думкою поліцейських і прокурорів - простіше кажучи, бреше", - написала Венедіктова.

Актуально: Монастирський звільнив начальника поліції Харківщини через фальсифікацію ДТП

"3. Генеральна інспекція Офісу Генпрокурора у п’ятницю внесе відомості до ЄРДР стосовно співробітників Нацполіції Харківськоі області і прокурорів Харківської обласної прокуратури. Має бути проведене повноцінне і неупереджене розслідування відносно цих посадових осіб. Справа на моєму особистому контролі".

Читайте також: У компанії Ярославського назвали водія, який потрапив у смертельну ДТП

"Незважаючи на впізнаваність особи, ймовірно причетної до скоєння цього злочину, що спричинив смерть людини, на статус цієї особи в суспільстві, на її можливості і зв’язки, злочин розслідуватиметься швидко, якісно і неупереджено. Незапланований і поспішний від’їзд виглядає досить дивно", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, кортеж Ярославського збив на смерть людину і бізнесмена викликали на допит у поліцію.

ДТП Металіст Олександр Ярославський Ірина Венедіктова