Українська правда

20-річний гравець Руха зацікавив Динамо та Шахтар

Олександр Булава — 18 березня, 18:23
20-річний гравець Руха зацікавив Динамо та Шахтар

Центральний захисник львівського Руха Богдан Слюбик зацікавив київське Динамо та донецький Шахтар.

Про це повідомив коментатор Віктор Вацко.

"Я дуже часто восени й взимку про нього чув від представників грандів - від Динамо та Шахтаря. Це Богдан Слюбик. По телевізору це одне, а наживо зовсім інше. Я розумію Динамо і Шахтар, тому що реально росте топовий за українськими мірками центральний захисник.

Не вірю, що йому тільки 20 років, він монстр в боротьбі, що в низу, що і в повітрі. Різкий, агресивний, швидкість навдивовижу хороша. Наживо давно його не бачив, а він зараз змужнів і розкачався. Юра Паньків казав, що Слюбик з тренажерки не вилазить. Високий, атлетичний, швидкий і впевнено працює з м’ячем. Я під таким враженням, що в мене в контексті Богдана виникає два цікаво: перше - це подивитися його в цьому сезоні проти наших топів; друге цікаво - подивитися на нього в сильнішій команді, де є тиск результату, в команді де немає права на помилку.

У минулому сезоні Слюбик багато помилявся. В нього не було досвіду і він виходив з колосальним бажанням і зарядженістю на гру і боротьбу, і це ставало йому на заваді. В нього емоції переважали здоровий глузд. І зараз я бачу прогрес в цьому аспекті, він прибрав емоції й став раціональним. Він - просто звір в захисті", - розповів Вацко.

20-річний Слюбик у сезоні-2023/24 провів 21 матч, відзначившись 2 забитими м'ячами. Портал Transfermarkt оцінює його вартість у 700 тис євро.

Нагадаємо, Рух розгромив Металіст 1925 з рахунком 4:1. Завдяки цій перемозі підопічні Пономарьова закріпилися на 5 місці в УПЛ. Відрив від Полісся, яке мінімально поступилося Оболоні, становить 3 очка.

Львів’яни ще не зазнавали поразок у весняній частині сезону. Після відновлення чемпіонату "рухівці" провели 4 матчі, в яких здобули 3 перемоги та одного разу зіграли внічию.

Напередодні стало відомо, що лідер Руха вже не зіграє цього сезону через травму.

Динамо Київ Рух Львів Футбольні трансфери Чемпіонат України, УПЛ Шахтар Донецьк Слюбик