Українська правда

Спортсмени збірної Тайваню бойкотуватимуть церемонії Олімпіади-2022

Віктор Слюсаренко — 1 лютого 2022, 08:18
Спортсмени збірної Тайваню бойкотуватимуть церемонії Олімпіади-2022

Представники олімпійської збірної Тайваню не будуть присутні на офіційних церемоніях відкриття та закриття Олімпіади-2022.

Про це повідомляє видання Nikkei.

На початку тижня у Тайвані повідомили, що не делегуватимуть офіційних осіб на церемонію відкриття Олімпіади-2022. Це рішення місцева влада пояснила застережними заходами, спрямованих проти розповсюдження коронавірусу.

Читайте: Олімпіада-2022: Коли та де відбудеться церемонія відкриття

На Олімпіаді у Пекіні Тайвань мають представляти 15 спортсменів. Однак жоден із них не буде присутній на церемоніях відкриття та закриття Ігор-2022.

Рішення щодо бойкоту спортсменами церемоній відкриття та закриття Олімпіади-2022 було прийняте місцевою владою. Свою позицію у Тайвані пояснили скандалом, який виник щодо назви команди, зокрема статусом країни.

На Олімпійських іграх збірна Тайваню виступає під назвою "Китайський Тайбей" та під іншим прапором. Це пов'язано з тим, що більшість країн не визнала незалежність Тайваню.

Актуально: Пекін-2022. Повний розклад зимових Олімпійських ігор

У Китаї ж, реагуючи на рішення влади Тайваню ігнорувати церемонію відкриття Олімпіади-2022, наголосили, що на Іграх у Пекіні виступатиме команда "Тайбей, Китай", у той час, як Тайвань "є частиною Китаю".

Це не вперше виникає подібна ситуація щодо назви Тайваню. У 2008 році державні ЗМІ Китаю також використовували для визначення назви команди саме "Тайбей, Китай" замість назви, затвердженої Міжнародним олімпійським комітетом.

Олімпіада-2022