Українська правда

Переможцям Пекінської Олімпіади-2022 вручатимуть в'язані букети задля зменшення відходів

Віктор Слюсаренко — 1 лютого 2022, 11:18
Переможцям Пекінської Олімпіади-2022 вручатимуть в'язані букети задля зменшення відходів

У Китаї при нагородженні призерів зимової Олімпіади та Паралімпіади вирішили вручати в'язані букети замість живих квітів.

Про це повідомляє dv.ysia.

Виготовлені вручну в'язані вироби покликані зробити внесок у повну вуглецеву нейтральність Пекінської Олімпіади-2022, передає dv.ysia.

Перевага букетів в'язаних гачком у "шанхайській" техніці полягає у тому, що з одного боку це дозволить знизити витрати на транспортування живих квітів, з іншого – спортсменам буде зручно носити і зберігати такі букети, крім того, вони ніколи не зів'януть.

Для нагородження переможців зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор у Пекіні буде використаний 1 251 букет з 16 731 квітів. Кожна квітка буде виготовлена вручну у "шанхайській" техніці в'язання крючком.

Актуально: Пекін-2022. Повний розклад зимових Олімпійських ігор

За попередньою оцінкою, на виготовлення одного призового букета пішло 35 годин, а всіх - близько 50 000 годин. Забезпечення букетами візьме на себе компанія Hengyuanxiang Group, офіційний спонсор Олімпійських ігор в Пекіні у 2008 році і зимових Олімпійських ігор у Пекіні в 2022 році.

Майстер в'язання компанії Hengyuanxiang Лі Мейлі стала одним з керівників проекту.

Олімпіада-2022