Українська правда

Погачар здобув упевнену перемогу: результати другого етапу Джиро д'Італія-2024

— 5 травня, 18:14
Погачар здобув упевнену перемогу: результати другого етапу Джиро д'Італія-2024

5 травня відбувся другий етап велобагатоденки Джиро д’Італія-2024. Перемогу здобув словенський спортсмен команди UAE Team Emirates Тадей Погачар.

Другий етап стартував у Сан-Франческо-аль-Кампо. Перші 90 км рівнини завершилися розіграшем очок на проміжному спринті, завершальна частина етапу — гірська в передгір'ї Альп, з проходженням двох підйомів третьої категорії (Оазі Дзенья, довжина 5,6 км, набір висоти 285 м та Нельва, довжина 5 км, набір висоти 275 м).

Завершивши спуск велогонщики опинилися біля підніжжя підйому Монте Оропа (перша категорія, довжина 11,8 км, перепад 733 м). Фінішували велосипедисти на завершальному підйомі Святилище Оропа на висоті 1159 метрів.

Час Погачара склав 3 години 54 хвилини і 20 секунд. Після цієї гонки словенець, який здобув 15-ту перемогу на етапах гранд-турів, очолив загальний залік.

Зазначимо, що час Тадея на фінішній горі склав 17:30, це на 25 секунд повільніше рекорду Марка Пантані, який був установлений 25 років тому. Результат словенця став другим за всю історію сходження на Оропу.

У межах першого етапу Тадей став третім, а перемогу сенсаційно здобув Хонатан Нарваєс з команди Ineos Grenadiers.

Нагадаємо, що у квітні Погачар виграв останню весняну класичну одноденну гонку “Льєж-Бастон-Льєж” в шосейному велоспорті. Також Тадей є дворазовим переможцем Тур де Франс (2020 та 2021). На Олімпійських іграх-2020 словенець завоював бронзу в груповій шосейній гонці.

Джиро д'Італія Тадей Погачар